Sposób przygotowania:
Pierś z kaczki z ostrą wyściółkąPierś z kaczki oczyszczamy i myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacinamy skórkę w paski. W misce z sosu sojowego, imbiru, miodu, czosnku, octu winnego robimy marynate - mieszamy. Wkładamy do niej pierś z kaczki, dokładnie rozprowadzamy po całości i marynujemy ją najlepiej przez całą noc w lodówce. Następnie myjemy papryczki, obieramy cebulę. Papryki kroimy w plastry razem z nasionkami ( Papryczki sa bardzo ostre, więc jeśli ktoś lubi łagodniejsze proponuję usunąć nasiona ) a cebulkę w półksiężyce. Na patelni rozgrzewamy olej i podduszamy warzywa. Piekarnik nagrzewamy do 220*C i pieczemy naszą kaczkę na środkowej półce,od czasu do czasu przekręcając - około 30 minut. Na talerz wykładamy podsmażoną paprykę z cebulą, na wierzch układamy pierś z kaczki i gotowe.Podajemy np. z ryżem i dowolną sałatą. Smacznego!
Netka
Dorota0309
evita0007
Na pewno nie powinna być sucha,tylko prosze robić piersi ze skórką :) Pozdrawiam :-)
Krakowianka
anemon
Niuniaczka
evita0007
Niuniaczka będzie dobrze spokojnie :-)
robertjankopp
gusia1000