little_black22

little_black22

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

Smażona rybna tuszka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne danie na postny obiad i nie tylko:)

Smażona rybna tuszka. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Smażona rybna tuszka.

 

  • Na dwie osoby:
  • 2 tuszki ryby (ja kupiłam mrożoną)
  • sok z cytryny
  • olej do smażenia
  • pół szklanki mąki
  • przyprawa do ryb
  • sól

Sposób przygotowania:

Smażona rybna tuszka.
Rybki moczymy w wodzie aż odmarzną. Obcinamy płetwy (najlepiej mi to wychodzi nożyczkami), czyścimy i kroimy na kawałeczki.
Każdy kawałek ryby skrapiamy sokiem z cytryny ( 5-6 kropli na kawałeczek ryby ) oraz posypujemy przyprawą do ryb i solą.
Następnie każdą część rybki dokładnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju.
Rybkę podajemy na ciepło.

Smacznego!!!
Smażona rybna tuszka.
Rybkę moczymy w letniej wodzie aż odmarznie, oczyszczamy i kroimy na kawałeczki.
Smażona rybna tuszka.
Każdy kawałeczek skrapiamy sokiem z cytryny i dokładnie przyprawiamy a następnie obtaczamy w mące.
Smażona rybna tuszka.
Smażymy kawałeczki ryby na głębokim oleju i podajemy na ciepło.