WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1764]

Smażona rzodkiewka z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rzodkiewka przygotowana na ciepło. Najpierw ugotowana a potem smażona na patelni z żółtym serem i przyprawami. Z dodatkiem rzeżuchy.

Smażona rzodkiewka z serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażona rzodkiewka z serem

 

Sposób przygotowania:

Smażona rzodkiewka z serem

ETAP 1:

Rzodkiewki pozbawić naci i korzonków. Umyć i wrzucić do garnka. Zalać zimną wodą i zagotować.

Po zagotowaniu os posolić i gotować do miękkości. Odcedzić z wody i przestudzić.

Na patelni rozgrzać masło i wrzucić rzodkiewki. Obsmażyć, doprawić solą i pieprzem. Posypać posiekaną rzeżucha. Wymieszać.

Posypać startym żółtym serem. Wymieszać i przełożyć na talerz.

Smażona rzodkiewka z serem
Rzodkiewka smażona posypana startym serem
Smażona rzodkiewka z serem
Podsmażoną rzodkiewke posypać posiekaną rzeżucha
Smażona rzodkiewka z serem
Ugotowana rzodkiewka wrzucona na patelnię i przyprawiona
Smażona rzodkiewka z serem
Rzodkiewka w trakcie gotowania w osolonej wodzie

Tagi:

danie warzywa