WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Smażona szynka wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szynka wieprzowa pokrojona na kawałki i usmażona na oleju z dodatkiem podstawowych przypraw. Idealna do świeżego pieczywa.

Smażona szynka wieprzowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Smażona szynka wieprzowa

 

Sposób przygotowania:

Smażona szynka wieprzowa

ETAP 1:

Szynkę wieprzową umyć i osuszyć. Następnie pokroić na kawałki dowolnej grubości. Mogą być plastry lub kostka. Na patelni rozgrzać trochę oleju i ułożyć mięso.

Obsmażyć na rumiano z każdej strony każdy kawałek. Następnie mięso doprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Przykryć patelnię i smażyć pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.

Co jakiś czas należy obracać mięso. Jeśli cały sok i tłuszcz wyparuje można trochę dolać, żeby mięso się nie przypalało.

Smażona szynka wieprzowa
Szynka wieprzowa przysmażona na rumiano przed doprawieniem
Smażona szynka wieprzowa
Mięso z szynki w trakcie smażenia w sosie który puszcza
Smażona szynka wieprzowa
Surowe mięso pokrojone na kawałki włożone na rozgrzany olej