gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 967]

Pałki kurczaka w ketchupie z miodem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne proste udka z kurczaka marynowane w miodzie i pikantnym ketchupie. Polecam do ulubionych dodatków.

Pałki kurczaka w ketchupie z miodem

Składniki:

Pałki kurczaka w ketchupie z miodem

 

  • 1 kg pałek z kurczaka,
  • 1 szklanka ketchupu pikantnego,
  • 2 łyżki miodu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • szczypta kurkumy,
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii.

Sposób przygotowania:

Pałki kurczaka w ketchupie z miodem
Pałki kurczaka myjemy i osuszamy.

Ketchup mieszamy z miodem i przyprawami.

Łączymy sos z pałkami, odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

Następnie wykładamy na blaszkę piekarnikową i pieczemy około 40-45 minut w 180 stopniach.

Na koniec pieczenia ustawiamy piekarnik wyżej około 200-220 stopni i pieczemy 5 minut do zrumienienia skórki.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego ;)