Sposób przygotowania:
Szynka wieprzowa w aromatycznej marynacie
1. Mięso umyć i oczyścić z nadmiaru tłuszczu. Następnie pokroić na plastry grubości około 1 cm.
2. Składniki na marynatę wymieszać i natrzeć nią kawałki mięsa. Szynkę włożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
3. Kawałki mięsa odsączyć z nadmiaru marynaty i smażyć bez dodatku tłuszczu z obu stron, aż się lekko zarumienią. Następnie przełożyć je do naczynia żaroodpornego i zalać bulionem. Mięso piec w temperaturze 200 stopni, przez 70-80 minut. W połowie pieczenia mięso obrócić na drugą stronę.
Podawać z ziemniakami i surówką.
2. Składniki na marynatę wymieszać i natrzeć nią kawałki mięsa. Szynkę włożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
3. Kawałki mięsa odsączyć z nadmiaru marynaty i smażyć bez dodatku tłuszczu z obu stron, aż się lekko zarumienią. Następnie przełożyć je do naczynia żaroodpornego i zalać bulionem. Mięso piec w temperaturze 200 stopni, przez 70-80 minut. W połowie pieczenia mięso obrócić na drugą stronę.
Podawać z ziemniakami i surówką.