dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Smażona wątróbka wg dayzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tania i szybka w przygotowaniu kolacja.

Smażona wątróbka wg dayzi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Smażona wątróbka wg dayzi

 

  • 1 kg wątroby wieprzowej
  • 3 cebule
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Smażona wątróbka wg dayzi
Wątrobę myjemy, oczyszczamy z błonek, osuszamy a następnie kroimy w drobne paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w pół talarki. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną wątróbkę i smażmy co jakiś czas mieszając. Gdy będzie prawie miękka wrzucamy posiekaną cebulkę. Smażymy do miękkości pod koniec doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego.
Smażona wątróbka wg dayzi
Oczyszczoną i osuszoną wątróbkę kroje w drobne paseczki.
Smażona wątróbka wg dayzi
Obraną cebulkę kroimy w drobne pół plasterki.
Smażona wątróbka wg dayzi
Wątróbkę smażymy na rozgrzanym tłuszczu pod koniec dodajemy cebulkę.