Sposób przygotowania:
Smażone ciasteczka do herbaty.
Ubić składniki na ciasto jak na gofry lub naleśniki trzepaczką sprę-
-żynową,a patelnię żeliwną natrzeć we wgłębieniach na ciasto tłu-
-szczem roślinnym i rozgrzać.Wlewać do otworków o kilku różnych kształtach,np.grzybka płynne ciasto,zamknąć wieko patelni i smażyć 5-15 min.góra(czas można skrócić).Po usmażeniu patelnię zesunąć na bok i otworzyć,wyjmować ciastka za pomocą
długiej,cienkiej łopatki,podważając je od spodu.Potem powtórzyć
czynność,aż do wyczerpania zapasu ciasta.Dobre do herbatki z
samowara.
-żynową,a patelnię żeliwną natrzeć we wgłębieniach na ciasto tłu-
-szczem roślinnym i rozgrzać.Wlewać do otworków o kilku różnych kształtach,np.grzybka płynne ciasto,zamknąć wieko patelni i smażyć 5-15 min.góra(czas można skrócić).Po usmażeniu patelnię zesunąć na bok i otworzyć,wyjmować ciastka za pomocą
długiej,cienkiej łopatki,podważając je od spodu.Potem powtórzyć
czynność,aż do wyczerpania zapasu ciasta.Dobre do herbatki z
samowara.