Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Smażone Filety Rybne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Filety troszkę inaczej bo nie panierowane ale bardzo smaczne.

Smażone  Filety  Rybne Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Smażone Filety Rybne

 

 

Sposób przygotowania:

Smażone Filety Rybne
► Filety rybne umyć i ręcznikiem papierowym osuszyć, skropić sokiem z cytryny posolić, popieprzyć i wstawić do lodówki. ► Rozbić i rozczepać jajko i obtoczyć w nim rybę. ► W patelni na rozgrzanym tłuszczu ( masło z margaryną ) smażyć filety z obu stron aż skórka nabierze złotego koloru. Smakuje wyśmienicie z młodymi kartofelkami lub duszonymi warzywami.
Smażone  Filety  Rybne
Filety rybne obtoczone tylko w rozczepanym jajku i smażone na maśle z margaryną.
Smażone  Filety  Rybne
Gotowe wyfiletowne kawałki - przyprawione i skropione sokiem z cytryny.
Smażone  Filety  Rybne
Z kilku gatunków ryb samemu wyfiletowne kawałki - jeszcze tylko przyprawić.