WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Smażone filety z mintaja

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filety z mintaja przyprawione i usmażone w panierce z mąki. Są delikatne w smaku, idealne na wigilijny obiad.

Smażone filety z mintaja Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażone filety z mintaja

 

Sposób przygotowania:

Smażone filety z mintaja

ETAP 1:

Filet z mintaja (użyłam mrożonych) rozmrozić na sicie aby woda odciekła. Przełożyć na deskę lub talerz i skropić sokiem z cytryny.

Następnie każdy filet przyprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym, czosnkiem granulowanym i przyprawą do ryb.

Przyprawione filety opanierować w moce. Na patelni rozgrzać olej i ułożyć partiami filety. Smażyć z obu stron aż się trochę zezłocą. Wyjąć na talerz przykryty ręcznikiem papierowym aby odsączyć z tłuszczu a następnie ułożyć na półmisku.

Smażone filety z mintaja
Usmażone filety wyłożone n ręcznik papierowy
Smażone filety z mintaja
Filety z mintaja w trakcie smażenia na oleju
Smażone filety z mintaja
opanierowane filety włożone na rozgrzany olej
Smażone filety z mintaja
Filety z mintaja przyprawione i opanierowane

Tagi:

mintaj