Sposób przygotowania:
Smażony mintaj Eli z surówkąprzygotowanie surówki
Kiszoną kapustę posiekać. Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Jabłko opłukać, obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cebulę obrać z łupinek i pokroić w drobną kosteczkę. Do kapusty dodać marchewkę, jabłko, cebulę,cukier i olej. Doprawić surówkę solą,pieprzem i wymieszać.
przygotowanie ryby
Filety rozmrozić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rybę oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.
przygotowanie ryby cd
Na talerz wysypać mąkę i obtoczyć rybę z obu stron.
przygotowanie ryby cd
Jajko wybić na talerz i rozbełtać widelcem.Rybę przełożyć na talerz z jajkiem i obtoczyć.
przygotowanie ryby cd
Rybę z jajka przełożyć na talerz z bułką tartą i obtoczyć. Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę na rumiano z obu stron. Rybę podawać z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Smacznego!