eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Smażony mintaj Eli z surówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam panierowanego i usmażonego mintaja. Rybę podałam z surówką z kiszonej kapusty i ziemniakami.

Smażony mintaj Eli z surówką

Składniki:

Smażony mintaj Eli z surówką

surówka

ryba

  • 500 g filetów z mrożonego mintaja

panierka

dodatki

Sposób przygotowania:

Smażony mintaj Eli z surówką

przygotowanie surówki

Smażony mintaj Eli z surówką
Do pokrojonej kapusty dodać pozostałe składniki surówki.

Kiszoną kapustę posiekać. Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Jabłko opłukać, obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cebulę obrać z łupinek i pokroić w drobną kosteczkę. Do kapusty dodać marchewkę, jabłko, cebulę,cukier i olej. Doprawić surówkę solą,pieprzem i wymieszać.

przygotowanie ryby

Smażony mintaj Eli z surówką
Rozmrożoną i osuszoną rybę oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.

Filety rozmrozić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rybę oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.

przygotowanie ryby cd

Smażony mintaj Eli z surówką
Rybę obtoczyć z obu stron w mące pszennej.

Na talerz wysypać mąkę i obtoczyć rybę z obu stron.

przygotowanie ryby cd

Smażony mintaj Eli z surówką
Rybę w mące obtoczyć w rozbełtanym jajku.

Jajko wybić na talerz i rozbełtać widelcem.Rybę przełożyć na talerz z jajkiem i obtoczyć.

przygotowanie ryby cd

Smażony mintaj Eli z surówką

Rybę z jajka przełożyć na talerz z bułką tartą i obtoczyć. Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę na rumiano z obu stron. Rybę podawać z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Smacznego!

Tagi:

mintaj dania