Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe zapiekane z kapustą i mozzarelląETAP 1:
![Kotlety schabowe zapiekane z kapustą i mozzarellą Kotlety schabowe zapiekane z kapustą i mozzarellą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kotlety-schabowe-zapiekane-z-kapusta-i-mozzarella-527864.jpg)
Na maśle zeszklić posiekaną cebulę. Dodać posiekane pieczarki i startą na tarce marchewkę, podsmażyć.
ETAP 2:
![Kotlety schabowe zapiekane z kapustą i mozzarellą Kotlety schabowe zapiekane z kapustą i mozzarellą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kotlety-schabowe-zapiekane-z-kapusta-i-mozzarella-527865.jpg)
Wsypać posiekaną kapustę pekińską, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
ETAP 3:
![Kotlety schabowe zapiekane z kapustą i mozzarellą Kotlety schabowe zapiekane z kapustą i mozzarellą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kotlety-schabowe-zapiekane-z-kapusta-i-mozzarella-527867.jpg)
Umyte i osuszone kotlety rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w pokruszonych płatkach śniadaniowych. Zrumienić z obu stron na rozgrzanym smalcu.
ETAP 4:
![Kotlety schabowe zapiekane z kapustą i mozzarellą Kotlety schabowe zapiekane z kapustą i mozzarellą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kotlety-schabowe-zapiekane-z-kapusta-i-mozzarella-527868.jpg)
Rumiane kotleciki ułożyć na wyłożonej folią spożywczą blaszce, włożyć porcję nadzienia. Na wierzch położyć kilka plasterków mozzarelli. Włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i zapiekać około 5-10 minut.