Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe zapiekane z kapustą i mozzarelląETAP 1:
Na maśle zeszklić posiekaną cebulę. Dodać posiekane pieczarki i startą na tarce marchewkę, podsmażyć.
ETAP 2:
Wsypać posiekaną kapustę pekińską, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
ETAP 3:
Umyte i osuszone kotlety rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w pokruszonych płatkach śniadaniowych. Zrumienić z obu stron na rozgrzanym smalcu.
ETAP 4:
Rumiane kotleciki ułożyć na wyłożonej folią spożywczą blaszce, włożyć porcję nadzienia. Na wierzch położyć kilka plasterków mozzarelli. Włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i zapiekać około 5-10 minut.