szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Smażone jabłka do naleśników lub ciast

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jabłkowe nadzienie do naleśników.

Smażone jabłka do naleśników lub ciast Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Smażone jabłka do naleśników lub ciast

 

 

Sposób przygotowania:

Smażone jabłka do naleśników lub ciast
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobne kawałeczki. Jabłka wkładamy do rondelka, zalewamy 50 ml wody. Do jabłek dodajemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym, oraz masło i wstawiamy na mały płomień. Gotujemy ok 10 minut ciągle mieszajac, do złączenia się wszystkich składników i częściowego rozpadu kawałeczków jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon i mieszamy. Taki nadzieniem smarować jeszcze ciepłe naleśniki.
Smażone jabłka do naleśników lub ciast
Jabłka, cukier, cukier waniliowy, masło i cynamon to wszystkie składniki.
Smażone jabłka do naleśników lub ciast
Jabłka kroimy w drobne kawałeczki i gotujemy na małym ogniu.
Smażone jabłka do naleśników lub ciast
Jabłka świetnie pasują do naleśników.