bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Smażone jajka z sosem remoulade

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

jajka nie musza byc nudne.

Smażone jajka z sosem remoulade

Składniki:

Smażone jajka z sosem remoulade

 

  • 4 jajka
  • bułka tarta 3 łyżki
  • ser starty grana padano 2 łyżki
  • majonez
  • kapary łyzka
  • ogorki korniszony 3 szt
  • 2 żółtka
  • majonez 4 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • żółtko
  • musztarda dijon 1 łyżka
  • natka pietruszki
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Smażone jajka z sosem remoulade
Jajko ugotować na twardo. Ostudzic, przekroić w skorupkach na pół. Każda połowkę jajka posmarować majonezem. Wymieszać bułkę z serem. Zapanierowac w mieszance jajko czescia posmarowaną majonezem. Rozgrzac olej, usmazyć na rumiano.
Ugotowane żółtka dokładnie rozgnieść widelcem, dodac majonez, musztardę, po szczypcie soli i pieprzu. Korniszony pokroić w kostkę. Kapary przepołowić, większe posiekać. Posiekaną natkę pietruszki i korniszony i kapary dokładnie wymieszać z sosem. Doprawić do smaku solą i pieprzem