nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Smażone kopytka w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

jeżeli pozostaną nam kopytka z obiadu -nie musimy ich wyrzucać, tylko w inny sposób je wykorzystać w bardzo łatwy sposób.

Smażone kopytka w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażone kopytka w panierce

 

  • kopytka pozostałe z obiadu 12 sztuk
  • bułka tarta 0,5 szklanki
  • jaja 1 sztuka
  • vegeta 0,5 łyżeczki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Smażone kopytka w panierce
jaja rozmącamy razem z vegetą w miseczce. Do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą zimne kopytka obtaczamy w jaju i w bułce tartej. olej rozgrzewamy na patelni. smażymy nasze kopytka na patelni z dwóch stron. Zajadamy od razu po usmażeniu. Możemy podawać z dowolną surówką np z kiszonej kapusty lub z czerwonej kapusty
Smażone kopytka w panierce
obtaczamy kopytka w jaju z vegetą
Smażone kopytka w panierce
obtaczamy kopytka w bułce tartej
Smażone kopytka w panierce
dajemy kopytka na rozgrzany na patelni olej
Smażone kopytka w panierce
smażymy kopytka z obu stron na oleju