Sposób przygotowania:
Kopytka z kotletami z sosem pomidorowym
Brokuły gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 4 minuty, ugotowane odcedzamy na durszlaku i pozostawiamy. Sos pomidorowy: Bulion wlewamy do garnka, przyprawiamy solą, pieprzem i vegetą, dodajemy koncentrat, gotujemy. Mąkę mieszamy dokładnie ze śmietaną i wlewamy do bulionu, zagęszczamy, zagotować i gotowe. Kopytka: Ugotowane, ostudzone i zmielone ziemniaki wysypujemy na stolnicę, dodajemy mąkę, śmietanę i jajko. Nastawiamy wodę na kopytka, solimy. Wyrabiamy ciasto na kopytka, wałkujemy na grubsze paski, następnie kroimy na ukos. Wrzucamy do gotującej się wody kopytka i gotujemy do momentu aż wypłyną na wierzch. Kotleciki: Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy tymianek i kaszę mannę, mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy, formujemy kuleczki. Rozgrzewamy olej na patelni i kładziemy kuleczki. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Najpierw nakładamy kopytka, następnie sos, kotleciki (możemy kotlety wrzucić do sosu) i brokuły. Smacznego :)