malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Kotlety rybne w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotlety po prostu rozpływają się w ustach. Moja rodzina je uwielbia. Często smażę takie na obiady postne i podaję z ziemniakami.

Kotlety rybne w warzywach

Składniki:

Kotlety rybne w warzywach

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne w warzywach
Mielimy ryby, solimy, pieprzymy, wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą i wyrabiamy masę, formujemy podłużne kotleciki i smażymy je na złoto na oleju. Papryki kroimy w paski, pieczarki w plastry, a pomidory bez skórki w średnią kostkę. Smażymy na maśle pieczarki, papryki oraz pomidory 15 minut. Podajemy kotlety rybne przykryte warstwą warzyw.