nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Smażone kotlety sojowe w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybkie w przygotowaniu bezmięsne kotleciki przyjemnie doprawione i sycące. Takie kotleciki to zarówno dobra propozycja na dodatek do obiadu, jak i smakowitą przekąskę.

Smażone kotlety sojowe w panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Smażone kotlety sojowe w panierce

 

Sposób przygotowania:

Smażone kotlety sojowe w panierce
Kotlety sojowe przełożyć do garnka wypełnionego wodą z dodatkiem kostki rosołowej i ziela angielskiego i gotować kotlety jedynie przez chwilę, by stały się miękkie, ale by się nie rozpadały i by się nie rozgotowały. Ugotowane kotlety odcedzić na durszlaku. Do miseczki wbić jajko i dosypać do niego przyprawę uniwersalną oraz granulowany czosnek i suszoną cebulę. Wymieszać jajko z dodanymi przyprawami. Panierować wcześniej ugotowane i nieco przestudzone kotlety sojowe w jajku z przyprawami i w bułce tartej. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć kotlety na patelni z oliwą na niedużym ogniu z obu stron podczas smażenia oprószając kotlety solą i pieprzem. 
Smażone kotlety sojowe w panierce
Kotlety sojowe podczas gotowania w wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i kostki rosołowej.
Smażone kotlety sojowe w panierce
Ugotowane kotlety sojowe panierowane w jajku z dodatkiem przypraw i w bułce tartej.
Smażone kotlety sojowe w panierce
Kotlety sojowe podczas smażenia na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.