Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Smażone kulki ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smażone kulki ryżowe

Smażone kulki ryżowe

Składniki:

Smażone kulki ryżowe

 

  • 20 dag ryżu
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • 10 dag żółtego sera, pokrojonego w kostkę
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Smażone kulki ryżowe

Cebulę i czosnek dusimy na oliwie przez kilka minut, dodajemy ryż i dusimy około 3 minut. Stopniowo wlewamy bulion i gotujemy, aż ryż wchłonie cały płyn i będzie wystarczająco miękki. Ryż studzimy. Formujemy z niego kulki, wciskamy do środka ser i smażymy w głębokim oleju na złoty kolor.

Tagi:

ryż sery ser