zzeszytubabci

zzeszytubabci

Szef Kuchni
[Przepisów: 65]

Smażone nadziewane ogórki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nadziewane ogórki, które z powodzeniam można przygotować na rodzinny obiad

Smażone nadziewane ogórki

Składniki:

Smażone nadziewane ogórki

 

 

  • Dodatkowo:
  • jajka i mąka do panierowania
  • olej lub smalec do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Smażone nadziewane ogórki
Pomidory przekroić na pół. Wybrać pestki. Przełożyć do rondla, dusić we własnym sosie, aż zmiękną. Następnie przetrzeć przez sito. W maszynce mielimy cielęcinę oraz słoninę. Do zmielonego mięsa dodajemy przetarte pomidory, jajko, bułkę tartą, oraz szczyptę soli. Wszystko dokładnie mieszamy. Farsz gotowy. Ogórki obieramy ze skóry, następnie nalezy je wydrążyć i sparzyć wrzątkiem. Pozostawić do obeschnięcia i nadziewać farszem. Przełożyć do rondla z bulionem lub rosołem. Dusić aż będą miękkie, następnie przełożyć do sita. Ostygnięte kroimy w grube plastry. Maczamy je w roztrzepanym jajku i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym smalcu lub oleju, aż się zarumienią.