Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Faszerowane smażone pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczarki faszerowane metką i pietruszką.

Faszerowane smażone pieczarki

Składniki:

Faszerowane smażone pieczarki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane smażone pieczarki
Pieczarki oczyścić, usunąć ogonki. Ogonki zetrzeć na tarce, dodać metkę i pietruszkę oraz 1 jajko, dokładnie wyrobić masę. Każdy kapelusz pieczarki nadziewać masą mięsno- pieczarkową. Roztrzepać drugie jajko z odrobiną soli. W masie jajecznej obtaczać pieczarki z obu stron, nastepnie obtoczyć w bułce tartej i smazyc na rozgrzanym oleju przez ok. 3-4 min z jednej strony.