Sposób przygotowania:
Smażone pierożki z kurczakiem i warzywami
Farsz: Cebulę pokroić w pióra i zeszklić na oleju. Mięso oczyścić, pokroić w kostkę i przyprawić. Wrzucić na cebulę. Dusić do miękkości. Można podlewać wodą, jeśli zacznie przywierać do garnka. Mieszankę meksykańską wrzucić na odrobinę rozgrzanego oleju, doprowadzić do wrzenia. Gotowego kurczaka zblendować i połączyć z warzywami. Wymieszać, ostudzić.
Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić otwór na środku wlać olej, dodać jajka i sól. Posiekać. Stopniowo dolewać wrzątek i dokładnie wyrabiać ciasto. Rozwałkować bardzo cienko i wykrawać koła. Nakładać farsz i dokładnie zlepiać na brzegach.
Pierożki Wrzucać porcjami na rozgrzany głęboki olej. Smażyć aż będą mocno złote.
Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić otwór na środku wlać olej, dodać jajka i sól. Posiekać. Stopniowo dolewać wrzątek i dokładnie wyrabiać ciasto. Rozwałkować bardzo cienko i wykrawać koła. Nakładać farsz i dokładnie zlepiać na brzegach.
Pierożki Wrzucać porcjami na rozgrzany głęboki olej. Smażyć aż będą mocno złote.
Megi-