Sposób przygotowania:
Smażone pierogi z meksykańką nutą
Obie mąki, sól oraz tyle wody (stopniowo dodawanej) wyrobić elastyczne ciasto. Odstawić je na 20 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować i wyciąć koła dużą szklanką (ja użyłam pucharka do lodów). Robimy farsz: Cebulę, czosnek posiekać, przesmażyć na oliwie. Dodac mięso, smażyc jeszcze przez kilka minut mieszając. Dodać przyprawy oraz drobno posiekaną papryczkę, sos łowicz, kukurydzę, dusić mięso chwile. Doprawic solą i pieprzem.Nakładac farsz na kółka ciasta, zlepiać brzegi. Ja pomagałam sobie moim pomocnikiem czyli kółkiem do zlepiania pierogów. Rozgrzać olej w głębokiej patelni.Smażyc partiami do zrumienienia się.. Po usmażeniu pierożki podać z sosem łowicz, kwaśną śmietaną oraz salsą.
cherry
Lady Marmolada
jaNina
Gratuluję - są piękne:)
evita0007
bernika
Sarenka
czekoladka_m
msewka
margolata
Natala1210