Sposób przygotowania:
Smażone Sajgonki
Grzybki mun moczymy w ciepłej wodzie z kranu przez 20min.
Marchew,cebulę, kapustę pekińską myjemy , obieramy , kroimy drobno i dodajemy do miseczki następnie kroimy pierś z kurczaka w drobną kosteczkę lub małe paseczki dodajemy do miseczki wraz z jajkiem,pieprzem,solą.
Kroimy grzybki mun w paseczki i także dodajemy do miseczki.
Wszystko to razem dobrze mieszamy.
Ok farsz gotowy.
Papier ryżowy moczymy dosłownie chwilę w letniej wodzie.
I przekładamy na deskę następnie bierzemy łyżkę farszu i zawijamy tak jak jest podane na opakowaniu papieru ryżowego.
Smażymy na głębokim ogniu około 2-3min.
Smacznego!
Marchew,cebulę, kapustę pekińską myjemy , obieramy , kroimy drobno i dodajemy do miseczki następnie kroimy pierś z kurczaka w drobną kosteczkę lub małe paseczki dodajemy do miseczki wraz z jajkiem,pieprzem,solą.
Kroimy grzybki mun w paseczki i także dodajemy do miseczki.
Wszystko to razem dobrze mieszamy.
Ok farsz gotowy.
Papier ryżowy moczymy dosłownie chwilę w letniej wodzie.
I przekładamy na deskę następnie bierzemy łyżkę farszu i zawijamy tak jak jest podane na opakowaniu papieru ryżowego.
Smażymy na głębokim ogniu około 2-3min.
Smacznego!