Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Smażone Sajgonki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Doskonałe na spotkanie rodzinne , można nieźle zaskoczyć rodzinę :)

Smażone Sajgonki

Składniki:

Smażone Sajgonki

 

  • 25 g grzybki mun,
  • 50 g makaron chiński,
  • 1 sztuka marchew,
  • 1 sztuka cebula,
  • 3 listki kapusta pekińska,
  • 1 podwójny pierś z kurczaka,
  • 1 sztuka jajko,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 1 1/2 paczki papier ryżowy

 

Sposób przygotowania:

Smażone Sajgonki
Grzybki mun moczymy w ciepłej wodzie z kranu przez 20min.
Marchew,cebulę, kapustę pekińską myjemy , obieramy , kroimy drobno i dodajemy do miseczki następnie kroimy pierś z kurczaka w drobną kosteczkę lub małe paseczki dodajemy do miseczki wraz z jajkiem,pieprzem,solą.
Kroimy grzybki mun w paseczki i także dodajemy do miseczki.
Wszystko to razem dobrze mieszamy.
Ok farsz gotowy.

Papier ryżowy moczymy dosłownie chwilę w letniej wodzie.
I przekładamy na deskę następnie bierzemy łyżkę farszu i zawijamy tak jak jest podane na opakowaniu papieru ryżowego.
Smażymy na głębokim ogniu około 2-3min.
Smacznego!