inus_f

inus_f

Kucharz
[Przepisów: 18]

Tofu smażone z grzybami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobra i zdrowa przekąska nie tylko dla wegetarian.

Tofu smażone z grzybami.

Składniki:

Tofu smażone z grzybami.

 

  • 15 dag świeżych grzybów chinskich np.shitake jesli nie mamy mozna zastapić suszonymi.
  • 1 opakowanie tofu marynowanego
  • maka kukurydziana
  • olej ryzowy lub inny do głębokiego smażenia
  • 2 ząbki czosnku przecisniete przez praskę
  • 1/2 łyzeczki mielonego imbiru
  • 10 dag mrożonego zielonego groszku

Sposób przygotowania:

Tofu smażone z grzybami.
Grzyby oczyścić i pokroic na paseczki, z grzybami suszonymi postapic zgodnie ze wskazaniem na opakowaniu.Tofu pokroić w kostkę i obtoczyć w mace kukurydzianej.Olej rozgrzać w woku, po czym smazyc w nim tofu na złoty kolor i wyciagnąć.Olej wylać, wlać 2 łyzki nowego i rozgzać go.Do oleju na olej wrzucic czosnek,imbir oraz grzyby i smazyc przez 3-4 minuty.Po zczym do woka włozyc tofu i groszek, smazyc kolejne 2 minuty i podawac.
Smacznego

Tagi:

grzyby mak tofu ser