dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Smażone truskawki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sposób na wykorzystanie niedoskonałych truskawek

Smażone truskawki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Smażone truskawki

 

  • Truskawki w dowolnej ilości
  • Cukier trzcinowy

Sposób przygotowania:

Smażone truskawki
Truskawki przebrać, pokroić na połówki i wrzucić na patelnię. Dosypać cukier, ja zwykle sypię na oko 1-2 łyżki na 20-30 dag truskawek. Przesmażyć do momentu, aż truskawki puszczą sok a cukier się rozpuści. Przełożyć do słoiczka, przechowywać w lodówce.
Smażone truskawki
Używam cukru trzcinowego bo jest złoty :-))
Smażone truskawki
Przesmażyć do momentu, aż truskawki puszczą sok a cukier się rozpuści