Smażone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach na półtwardo. Ostudzić. Obrać i pokroić wzdłuż w cząstki. Czosnek obrać i pokroić w plastry

Smażone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem

Składniki:

Smażone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Smażone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach na półtwardo. Ostudzić. Obrać i pokroić wzdłuż w cząstki. Czosnek obrać i pokroić w plastry. Rozmaryn umyć, osuszyć i pociąć nożyczkami na małe gałązki. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Następnie dodać czosnek, rozmaryn i ziemniaki. Posypać solą i pieprzem.

Kiedy ziemniaki zmiękną i zarumienią się zdjąć z ognia.

Podawać na gorąco.

Tagi:

ziemniaki