marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Smażony camembert w chlebkach pita.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Camembert wyjąć z zamrażalnika i odczekać,aż odtaje, po czym o- -btoczyć go w jaju i bułce tartej.Smażyć z obu stron.Podawać w chlebkach.

Smażony camembert w chlebkach pita.

Składniki:

Smażony camembert w chlebkach pita.

 

  • 1 opakowanie sera camembert(4-6 sztuk),
  • 1 opakowanie chlebków pita mrożonych,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta lub krokant orzechowy,
  • olej do smażenia,
  • sos chilli ostry lub curry.

Sposób przygotowania:

Smażony camembert w chlebkach pita.
Camembert rozmrozić po czym obtaczać każdą sztukę w jaju i bułce tartej czy w mielonych orzechach.Rozgrzać tłuszcz na patelni
i kłaść porcje sera na gorący olej.Smażyć z obu stron na złoty kolor
z 3-5 min.W tym czasie chlebki pita podpiekać z 5-7 min.w piekarn-
-iku,a potem wyjąć.Ser wyjąć i osączyć z tłuszczu,a potem włożyć
do kieszonki każdego chlebka i polać lekko ostrym sosem chilli.