Sposób przygotowania:
Smażony dorsz
Dorsza kroimy na pół i posypujemy z każdej strony solą i białym pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy.
Na talerze wysypujemy mąkę i bułkę tartą. Na jeden talerz wybijamy jajka i mieszamy widelcem.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. W międzyczasie każdą cześć dorsza obtaczamy w mące, jajku, mące, jajku i bułce tartej. Dorsz kładziemy na rozgrzany olej i smażymy z każdej strony po kilka minut na złoty kolor.
Koperek myjemy i kroimy na drobno i przed podaniem dekorujemy usmażonego dorsza.
Na talerze wysypujemy mąkę i bułkę tartą. Na jeden talerz wybijamy jajka i mieszamy widelcem.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. W międzyczasie każdą cześć dorsza obtaczamy w mące, jajku, mące, jajku i bułce tartej. Dorsz kładziemy na rozgrzany olej i smażymy z każdej strony po kilka minut na złoty kolor.
Koperek myjemy i kroimy na drobno i przed podaniem dekorujemy usmażonego dorsza.