anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Smażony dorsz w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ryby są bardzo zdrowe dlatego często goszczą w naszych kuchniach, polecam wykorzystanie świeżych ryb do obiadu.

Smażony dorsz w panierce

Składniki:

Smażony dorsz w panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Smażony dorsz w panierce
Rybę dokładnie oczyścić, umyć osuszyć i pokroić na dzwonki.Włożyć do miski i dokładnie skropić sokiem z cytryny, opruszyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w piórka a czosnek przecisnąć przez praskę. Połączyć z rybą. Odstawić na kilka godzin. Następnie usunąć cebulę, rybę panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

Tagi:

tarta dorsz