Sposób przygotowania:
Smażony kotlet z kani
Kapelusza kani płuczemy, obczyszczamy i suszymy w papierowych ręcznikach. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Jajko rozbijamy na talerz i delikatnie mieszamy widelcem żeby połączyć białko z żółtkiem. Bułkę tartą wysypujemy na talerz. I teraz obtaszamy na zmianę kapelusz kani raz w bułce raz w jajku ( tak jak przy robieniu kotleta schabowego) Układamy na patelnię i smażymy aż do zarumienienia z obu stron.
![Smażony kotlet z kani Smażony kotlet z kani](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazony-kotlet-z-kani-269152.jpg)
![Smażony kotlet z kani Smażony kotlet z kani](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazony-kotlet-z-kani-269153.jpg)