Sposób przygotowania:
Smażony makaron mie - jak od ulubionego chińczyka
► Makaron zalać gotującą, osoloną wodą i pozwolić przez około 10 minut ciągnąć. Mięso gotować w osolonej wodzie przez około 15 minut, po ugotowaniu odcedzić.
► W woku rozgrzać oliwę z oliwek, wbić jajka i mieszając krótko podsmażyć. Następnie dodać cebulę, czosnek, marchewkę i pory, doprawić solą, pieprzem i kurkumą i znowu chwilę smażyć. Teraz dodać kiełki soi ( wok na kilka minut przykryć ) i ponownie kilka minut smażyć, ale warzywa powinny być jeszcze lekko twarde przy ugryzieniu.
► Później wok zdjąć z pieca i domieszać ugotowany makaron, mięso z kurczaka, doprawić sosem chili, sosem sojowym, olejem sezamowym i dobrze razem wymieszać.
► W woku rozgrzać oliwę z oliwek, wbić jajka i mieszając krótko podsmażyć. Następnie dodać cebulę, czosnek, marchewkę i pory, doprawić solą, pieprzem i kurkumą i znowu chwilę smażyć. Teraz dodać kiełki soi ( wok na kilka minut przykryć ) i ponownie kilka minut smażyć, ale warzywa powinny być jeszcze lekko twarde przy ugryzieniu.
► Później wok zdjąć z pieca i domieszać ugotowany makaron, mięso z kurczaka, doprawić sosem chili, sosem sojowym, olejem sezamowym i dobrze razem wymieszać.