Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 374]

Smażony ryż z jarmużem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ryż z jarmużem dobrze smakuje solo, ale potrawę można dodać jako dodatek obiadowy podany w towarzystwie mięsa.

Smażony ryż z jarmużem

Składniki:

Smażony ryż z jarmużem

 

Sposób przygotowania:

Smażony ryż z jarmużem

ETAP 1:

Smażony ryż z jarmużem
Smażony ryż z jarmużem i z dodatkiem cebulki dymki.

Jarmuż porwać na mniejsze kawałki i gotujemy na parze przez 10 min. Następnie pokroić go w drobne paseczki. Na rozgrzany olej wrzucić posiekany czosnek, podsmażyć, kolejno jarmuż i pokrojone w kostkę dymkę. Przykryć pokrywką i dusić przez kilka minut, można lekko skropić wodą, aby zawartość nie przywarła do dna naczynia.

ETAP 2:

Smażony ryż z jarmużem
Smażony ryż z jarmużem i z dodatkiem cebulki dymki.

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Dodać ryż, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze ze 2 minuty. Na koniec doprawić solą, pieprzem oraz dodajemy sos sojowy. Posypać szczypiorkiem.


Tagi:

ryż sosy