Sposób przygotowania:
Smerfetka
Wykonanie biszkopta:Ubić pianę z bialek dodać cukier,następnie żółtka i wodę
na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie wymięszać łyżką
Wykonanie masy budyniowej:Ugotować budyń,wystudzić.Utrzeć 1 margarynę i dodawać
stopniowo wystudzony budyń a na końcu dodać kilka kropli barwnika.
2. Masa śmietanowa:2 śnieżki
2 niepełne szkl. mleka
2 galaretki niebieskie rozpuszczone w 1szkl wody
Wykonanie:Śnieżki ubić z 2szkl. mleka na koniec ubijania dodać tężejące
galaretki.
Na wierzch:2galaretki niebieskie rozpuszczone w 1/2litra wody.
Wykonanie placka:
biszkopt
masa budyniowa
delicje jagodowe(lub inne)
masa ze śnieżki
galaretka
na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie wymięszać łyżką
Wykonanie masy budyniowej:Ugotować budyń,wystudzić.Utrzeć 1 margarynę i dodawać
stopniowo wystudzony budyń a na końcu dodać kilka kropli barwnika.
2. Masa śmietanowa:2 śnieżki
2 niepełne szkl. mleka
2 galaretki niebieskie rozpuszczone w 1szkl wody
Wykonanie:Śnieżki ubić z 2szkl. mleka na koniec ubijania dodać tężejące
galaretki.
Na wierzch:2galaretki niebieskie rozpuszczone w 1/2litra wody.
Wykonanie placka:
biszkopt
masa budyniowa
delicje jagodowe(lub inne)
masa ze śnieżki
galaretka