Sposób przygotowania:
Śmietankowa wariacja
Na prostokątnej blaszcze ułożyć harbatniki. Masę karpatkową ubić z mlekiem wg przepisu na opakowaniu. Połową masy karpatkowej posmarować harbatniki. Na masie ułożyć słone krakersy. Mleko skondensowane włożyć z puszką do garnka i gotować 1,5 godziny na małym ogniu. Wyjąć puszkę i delikatnie przekłuć. Masą z mleka posmarować krakersy. Na masie ułożyć kolejną warstwę krakersów. Następnie krakersy posmarować pozostałą masą do karpatki. Na niej ułożyć herbatniki. Śnieżkę przyżądzić wg przepisu zawartego na opakowaniu. Do śmietanki dodać fixy. Ubitą śnieżką posmarować herbatniki. Na przygotowane ciasto zetrzeć białą czekoladę. Ciasto można udekorować płatkami migdałowaymi
misia14
Nie wolno otwierać ani dziurawić CIEPŁEJ, GORĄCEJ puszki !!! Należy poczekać do całkowitego ostudzenia puszki...najlepiej otwierać ją następnego dnia po ugotowaniu!!!