Sposób przygotowania:
Śmietankowe ciasto z jeżynami
1. Jajka wbijamy do miski,dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę, następnie dodajemy olej i śmietankę, chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy mąkę tortową i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy.
2. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Jeżyny płuczemy i dokładnie osuszamy,następnie układamy je na cieście.
4. Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni, sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone.
5. Upieczone studzimy, wyjmujemy z tortownicy, kroimy i podajemy.
2. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Jeżyny płuczemy i dokładnie osuszamy,następnie układamy je na cieście.
4. Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni, sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone.
5. Upieczone studzimy, wyjmujemy z tortownicy, kroimy i podajemy.
Magdalena88
Babeczka35
Dodałam śmietankę słodką i wyszło bardziej delikatne i puszyste.
Polecam wypróbować.:)