Sposób przygotowania:
Śmietankowe ciasto z rabarbaremI
![Śmietankowe ciasto z rabarbarem Śmietankowe ciasto z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/smietankowe-ciasto-z-rabarbarem-w-miesce-zmiksowac-cukry-smietane-i-jajka-354289.jpg)
Do miski wsypać cukier brązowy i waniliowy, dodać jajka, śmietanę i zmiksować na gładką masę.
II
![Śmietankowe ciasto z rabarbarem Śmietankowe ciasto z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/smietankowe-ciasto-z-rabarbarem-utarte-ciasto-wlac-do-foremki-wyrownac-powierzchnie-354292.jpg)
Do zmiksowanej masy wsypywać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cały czas miksując na małych obrotach. Ciasto przelać do okrągłej formy z kominem o śr. 24cm (lub keksówki).
III
![Śmietankowe ciasto z rabarbarem Śmietankowe ciasto z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/smietankowe-ciasto-z-rabarbarem-rabarbar-obrac-i-pokroic-w-1-centymetrowe-plasterki-354293.jpg)
Rabarbar umyć, obrać i pokroić w plasterki.
IV
![Śmietankowe ciasto z rabarbarem Śmietankowe ciasto z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/smietankowe-ciasto-z-rabarbarem-na-ciescie-rozlozyc-rabarbar-posypac-migdalami-i-upiec-354294.jpg)
Rabarbar rozłożyć na cieście, posypać płatkami migdałowymi. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok 35-40 minut, do tzw. suchego patyczka.
Ostudzić i posypać cukrem pudrem.