Sposób przygotowania:
Śmietanowiec Pocztylionka
biszkopt: białka ubić z cukrem dodawać kolejno na przemian żółtka i mąkę z proszkiem. Przygotować blaszkę z papierem do pieczenia i wylać ciasto piec 25 min 180stopni.Galaretki każdą osobno wsypać na talerze i zalać po pół szk wrzątku ostudzić i włożyć do lodówki do zastygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem. Żelatynę wsypać do szklanki zalać 1/2 szk wrzątku wystudzić. Biszkopt przekroić na pół galaretki pokroić w kostkę ułożyć na biszkopcie. Do śmietany wlać wystudzoną żelatynę jeśli jest zbyt lejące wstawić na chwilę do lodówki tężejącą śmietanę wylać na galaretki i przykryć drugą połową biszkoptu. Czekoladę połamać włożyć do kubka i dodać 2-3 łyżki wrzątku rozpuścić wylać na ciasto posypać wiórkami i schłodzić ok 2 godz. Smacznego!!
msewka
Jojo
Sarenka
Sarenka
pocztylion2221
Mnie właśnie mama nauczyła piec to ciasto jest przepyszne pozdrawiam :)
luna
ala48
tomala245
Dorcia