lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Śmietanowy przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wczoraj zrobiłam dzisiaj już nie ma :)

Śmietanowy przekładaniec Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Śmietanowy przekładaniec

 

 

 

  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka

 

  • cukier 150 gram

 

 

 

  • konfitura z malin Premium Rossa 250 gram

 

 

Sposób przygotowania:

Śmietanowy przekładaniec
Żółtka zmiksowałam z cukrem dodałam ubite białka . Mąkę z proszkiem do pieczenia dodałam nadal miksując .Margarynę rozpuściłam i dodałam letnią nadal miksujemy na koniec dodałam kakao . Formę do babki posmarowałam margaryną i posypujemy bułką tartą . Wlałam ciasto do formy piekłam 45 minut w 170 stopniach. Ciasto się upiekło i wystudziło teraz ścinam górę bo trochę się zaokrągliło .Przecięłam na równe trzy placki babkę smarowałam konfiturą z malin, a następnie ubitą śmietaną i tak po kolei każdy placek. Na samej górze kładziemy tylko śmietanę i posypujemy rozpuszczalnym kakao .
Śmietanowy przekładaniec
Wcałości przypomina mały torcik jak ktos nie wie że to babka to tak pomysli
Śmietanowy przekładaniec
Konfitura malinowa jest genialna ani za słodka ani za niesmaczna
Śmietanowy przekładaniec
śmietana ubita jest z 2 łyżkami cukru zapomniałam w pzrepisie dopisać

Tagi:

jajko jajka