Sposób przygotowania:
Śmietanowy torcik na rocznicę
1. Przestudzony biszkopt przekrawamy na 3 blaty. 2. Spód naszego torcika smarujemy dżemem wiśniowym. Przykrywamy drugim blatem. 3. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem na najwyższych obrotach, dosładzamy ją do smaku cukrem pudrem, na końcu dodajemy śmietan-fixy. 4. Połowę masy rozsmarowujemy na biszkopcie. Przykrywamy ostatnią warstwą biszkopta. Resztą śmietanki przeznaczamy na posmarowanie boków i wierzchu tortu oraz przyozdobienie. Wyrównujemy. Całość możemy ozdobić kleksami bitej śmietany wyciskanymi ze szprycy, a w każdym z nich możemy umieścić żurawinę w czekoladzie. 5. Czekoladę ścieramy na dużych oczach tarki lub za pomocą obieraczki do warzyw i obsypujemy nią boki naszego ciasta.
Ela Dz