Sposób przygotowania:
Smoczne danie z Kurczakiem
1.Przygotowujemy grzybki Mun- zalewamy wrzątkiem ok 1/5 opakowania i odstawiamy na ok. 10 min. 2. Gotujemy makaron 3. Kroimy kurczaka w cieńkie paski ok. 3 cm, przyprawiamy przyprawą 5 smaków i odstawiamy. 4. Siekamy marchewkę, seler, por, pietruszke, paprykę w cieńkie paski. Kroimy cebulę. 5.Odcedzamy grzybki Mun, kroimy w cieniutkie paseczki i dodajemy do warzyw. 6.Smażymy (na 3 ,lyżkach oleju) na jednej patelni kurczaka, a na drugiej dusimy kurczaka./ Jeżeli mam do dyspozycji jedną patelnie to smażymy najpierw kurczaka a potem dodajemy warzywa. 7. Smażymy tak długo, aż mięso nie będzie surowe./ W wersji z jedną patelnią smażymy aż mięso nie będzie surowe, dodajemy warzywa i smażymy jeszcze 10 minut. 8. Jeżeli smażyliśmy kurczaka na 2 patelniach to mięso przekładamy na patelnie z warzywami. 9.Całość zalewamy przegotowaną wodą,podlewamy sosem sojowym (ok.3 łyżki lub według uznania) i przyprawiamy przyprawą WOK. 10. Dusimy jeszcze prze ok.5/10 minut. 11. Podajemy makaron z przygotowanym przez nas sosem i jedną łyżką słodkiego sosu chili.