Sposób przygotowania:
Smok na cały rok! Dla chińskich Smoków
Najlepiej danie by było wykonać na woku, ale można też przygotować go na patelni. Paprykę kroimy w słupki, kalafior dzielimy na małe cząstki, mięso wieprzowe w kosteczkę, makron sojowy gotujemy i kroimy na mniejsze części., czosnek kroimy w plasterki. Na gorącym oleju obsmażamy po kolei wszystkie składniki. Następnie wszystkie razem łączymy na patelni i przesmażamy ze sobą. Dosalamy według uznania. Danie jest bardzo proste, szybkie w wykonaniu i niezwykle smaczne. Jego plusem jest możliwość dobieranie warzyw zgodna z tym co akurat jest w domu. Można go uzupełnić obgotowaną fasolką strączkową, ugotowanymi ziemniaczkami, marchewką itd. Oczywiście wszystko przesmażamy na oleju przed połączeniem z innymi składnikami potrawy. Dodatkową zabawą jest jedzenie dania przy pomocy pałeczek.