Sposób przygotowania:
Smoothie z porzeczkami, cynamonem i orzechami
Do przygotowania smoothie użyłam mrożonych porzeczek. Dzięki temu jest ono mocno zmrożone. Możemy również użyć świeże porzeczki i koktajl schłodzić w lodówce.
Do blendera wsypujemy porzeczki (już delikatnie rozmrożone). Blendujemy, powstanie nam gęsty sorbet. Następnie dolewamy mleko oraz miód.
Na końcu wsypujemy migdały, orzechy oraz cynamon. Całość dokładnie miksujemy. Przelewamy do szklanek na koktajle, wierzch dekorujemy porzeczkami.
Do blendera wsypujemy porzeczki (już delikatnie rozmrożone). Blendujemy, powstanie nam gęsty sorbet. Następnie dolewamy mleko oraz miód.
Na końcu wsypujemy migdały, orzechy oraz cynamon. Całość dokładnie miksujemy. Przelewamy do szklanek na koktajle, wierzch dekorujemy porzeczkami.