iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kaszak gryczany z papryką i parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Szybkie smaczne danie , kasza dobrze zrobi naszemu organizmowi , papryka doda witamin. Danie można odgrzewać kiedy się chce i jest jeszcze lepsze.

Kaszak gryczany z papryką i parówkami

Składniki:

Kaszak gryczany z papryką i parówkami

 

  • 3 parówki z szynki

 

 

  • 1 cebula

 

 

  • 2 łyżki masła klarowanego

 

 

Sposób przygotowania:

Kaszak gryczany z papryką i parówkami
Kaszę gryczana gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Paprykę myjemy , usuwamy gniazdo nasienne . Kroimy ja w paski . Cebule obieramy i siekamy.

Parówki obieramy z osłonek kroimy w plasterki. Na patelni na masełku podsmażamy cebulkę ,dodajemy paprykę , chwilę smażymy.

Dodajemy plasterki parówek. Smażymy chwilę . Następnie dodajemy kaszę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy na ciepło.

Super smakuje z jajkiem sadzonym . 

Tagi:

papryka