Sposób przygotowania:
Kaszak gryczany z papryką i parówkami
Kaszę gryczana gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Paprykę myjemy , usuwamy gniazdo nasienne . Kroimy ja w paski . Cebule obieramy i siekamy.
Parówki obieramy z osłonek kroimy w plasterki. Na patelni na masełku podsmażamy cebulkę ,dodajemy paprykę , chwilę smażymy.
Dodajemy plasterki parówek. Smażymy chwilę . Następnie dodajemy kaszę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy na ciepło.
Super smakuje z jajkiem sadzonym .
Parówki obieramy z osłonek kroimy w plasterki. Na patelni na masełku podsmażamy cebulkę ,dodajemy paprykę , chwilę smażymy.
Dodajemy plasterki parówek. Smażymy chwilę . Następnie dodajemy kaszę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy na ciepło.
Super smakuje z jajkiem sadzonym .