Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Śniadaniowa bagietka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Śniadanie może być szybkie i pełne smaku. Pieczona bagieta z roztopionym serem wręcz rozpływa się w ustach.

Śniadaniowa bagietka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śniadaniowa bagietka

 

Sposób przygotowania:

Śniadaniowa bagietka
Bagietkę nacinamy poprzecznie. Do każdego z nacięć naprzemiennie nakładamy po plasterku raz żółtego, raz białego serka. Wkładamy rzodkiew w szczeliny. Nakładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i w termoobiegu trzymamy przez 10 minut. W tym czasie myjemy i osuszamy szpinak. Oraz kroimy rzodkiew w plasterki. Wyjmujemy bagietki. Dekorujemy całość szpinakiem.
Śniadaniowa bagietka
Etap 1 - nadkrawamy bagietkę poprzecznie
Śniadaniowa bagietka
Etap 2 - nakładamy ser w powstałe szczeliny
Śniadaniowa bagietka
Etap 3 - dodajemy jeszcze rzodkiewkę
Śniadaniowa bagietka
Etap 4 - pieczemy w termoobiegu w temp 180 st

Tagi:

sery szpinak ser