Sposób przygotowania:
Pulpeciki z makaronem w sosie pomidorowym
Na samym początku przygotowujemy pulpeciki. Mięso przekładam do miski, dodaję wszystkie składniki. Dokładnie wyrabiam. Formuję małe klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczam w mące ziemniaczanej.
Do garnka o grubym dnie wlewam 2 szklanki wody, dodaję ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, 1 kostkę rosołową. Zagotowuję. Dodaję klopsiki. Zmniejszam ogień. Mieszam co jakiś czas po upływie ok 15 min dodaję makaron i wlewam sok pomidorowy oraz koncentrat pomidorowy. Gotuję jeszcze ok 5 min.
Na koniec doprawiam według gustu solą i pieprzem oraz świeżą natką pietruszki.
Podaję na ciepło.
Do garnka o grubym dnie wlewam 2 szklanki wody, dodaję ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, 1 kostkę rosołową. Zagotowuję. Dodaję klopsiki. Zmniejszam ogień. Mieszam co jakiś czas po upływie ok 15 min dodaję makaron i wlewam sok pomidorowy oraz koncentrat pomidorowy. Gotuję jeszcze ok 5 min.
Na koniec doprawiam według gustu solą i pieprzem oraz świeżą natką pietruszki.
Podaję na ciepło.