Sposób przygotowania:
Śniadaniowe placuszki z musem truskawkowymWykonanie ciasta:
Masło lub margarynę należy rozpuścić w garnku i lekko wystudzić. Następnie wszystkie składniki zmiksować w misce na bardzo gładkie ciasto, dodać rozpuszczone i przestudzone masło lub margarynę i dokładnie zmiksować.
Smażenie placuszków:
Na patelni należy rozgrzać masło lub margarynę, a następnie smażyć niewielkie placuszki po kilka minut z każdej strony.
Osączanie przed podaniem:
Usmażone placuszki należy dokładnie odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Mus truskawkowy, wykonanie:
Truskawki należy dokładnie umyć, osuszyć i usunąć szypułki, następnie zblendować z cukrem do smaku na bardzo gładki mus.
Podanie:
Gotowe usmażone i odsączone placuszki podawać z musem truskawkowym. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 16 sztuk placuszków.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję :)
ciasteczka
Babeczka35
Super :)