Sposób przygotowania:
Bzowe placuszki z musem truskawkowym
Kwiaty bzu czarnego obcinamy nożyczkami od łodyżek i przekładamy na sitko, myjemy i odsączamy z wody. Kwiaty bzu czarnego przekładamy do miski, dolewamy mleko i dodajemy jajko oraz cukier, mieszamy.
Do masy dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy.
Smażymy na rozgrzanym oleju, przekładamy na ręcznik papierowy aby ociękły z tłuszczu.
Mus truskawkowy : truskawki myjemy, odrywamy szypułki i kroimy w kostkę, przekładamy do kielicha blendera, dosypujemy cukier i blendujemy aż uzyskamy gładki mus.
Placuszki podajemy z musem truskawkowym.
Do masy dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy.
Smażymy na rozgrzanym oleju, przekładamy na ręcznik papierowy aby ociękły z tłuszczu.
Mus truskawkowy : truskawki myjemy, odrywamy szypułki i kroimy w kostkę, przekładamy do kielicha blendera, dosypujemy cukier i blendujemy aż uzyskamy gładki mus.
Placuszki podajemy z musem truskawkowym.