Sposób przygotowania:
Śniadaniowy pudding chlebowy z cynamonemWykonanie masy śmietankowej:
Jajka wbić do miski, roztrzepać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, następnie wlać śmietankę i mleko i dokładnie połączyć.
Przekładanie:
Formę do pieczenia o średnicy około 26 cm posmarować cieniutko masłem lub margaryną. Chleb tostowy należy posmarować cieniutko masłem lub margaryną, następnie powidłem i składać po dwie kromki, tak wykonane pokroić w trójkąty.
Do pieczenia:
Następnie przełożone i pokrojone w trójkąty kromki chleba tostowego ułożyć we wcześniej przygotowanej formie i zalać śmietankowo-jajeczną masą, na koniec posypać rodzynkami i oprószyć mielonym cynamonem mielonym według uznania.
Pieczenie:
Następnie tak wykonany pudding piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Podanie:
Gotowy upieczony pudding podajemy. Smacznego.
Moje rady:
Z przepisu wychodzą 4 porcje.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję :)