Sposób przygotowania:
Naleśniki z białym serem i cynamonemCiasto:
Z podanych składników należy zmiksujemy gładkie i bez grudek ciasto. Następnie odstawić je na około pół godziny żeby odpoczęło.
Smażenie naleśników:
Gdy ciasto odpocznie na patelni rozgrzewamy masło lub margarynę i smażymy na niej cieniutkie naleśniki do zrumienienia z obu stron.
Nadzienie:
Ser biały należy dokładnie utrzeć z cukrem, cukrem waniliowy, budyniem w proszku i żółtkiem.
Przekładanie:
Przestudzone naleśniki smarować przygotowanym wcześniej serkiem i zwijać je w ruloniki.
Smażenie:
Na patelni rozgrzać masło lub margarynę, następnie kłaść naleśniki, posypywać je cukrem i smażmy z każdej strony po kilka minut, na koniec naleśniki oprószyć według uznania cynamonem.
Podanie:
Gotowe naleśniki od razu podawać i smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Patelnia o średnicy około 18 cm.
Z przepisu wychodzi około 12 cieniutkich naleśników.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję i polecam na śniadanie :)